logotype

Menu codzienne

Przekąski.

- jajecznica na maśle

- jajecznica na bekonie

- sałatka grecka

- talerz sałaty z kurczakiem

- talerz sałaty z tuńczykiem

- pajda chleba ze smalcem i ogórkiem

Zupy.

- żurek staropolski

- czernina

- barszcz czerwony

- rosół domowy z makaronem

W okresie letnim podajemy- chłodnik litewski, chłodnik pomidorowy ,,gaspacho,,

Dania obiadowe.

- kotlet schabowy z kapusta i ziemniakami

- cordon blue z kurczaka

- szaszłyk z indyka

- żeberka pieczone ziemniaki kapusta

- karkówka z grilla, ziemniaki , kapusta

- zraz wołowy, buraczki, ziemniaki

- golonka po bawarsku

- ,, micha karczmarza,, dla dwóch osób, cztery rodzaje mięsa, ziemniaki, surówki.

Specjalności karczmy.

- baba ziemniaczana

- kartacze z mięsem

- polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym.

Potrawy mączno-  ziemniaczane.

- pierogi z mięsem

- pierogi ruskie

- pierogi z dziczyzną

- ,,półmisek obfitości,, dla dwóch osób, pierogi, baba ziemniaczana, kartacze, kapusta

- makaron z kurczakiem

- makaron z tuńczykiem

- makaron ze szpinakiem

- makaron po wiejsku.

Wszystkie pierogi to wyrób własny.

Podajemy również pyszną pizzę z ciasta własnego wyrobu.

Na deser podajemy  ciasta własnego wypieku-  sernik, jabłecznik, ciasto wiśniowe, puchar gorących wiśni z lodami, oraz puchary lodów wielosmakowych z owocami.

 

2017  Karczma Przy Pałacu  globbers joomla template