logotype

Menu na przyjęcia okolicznościowe

Menu na przyjęcia okolicznościowe

Proponujemy szeroką  gamę dań do indywidualnego skompletowania menu.

Przystawki.

- pasztet firmowy w cieście francuskim z sosem żurawinowym

- rolada z łososia w szpinaku

- wątróbki drobiowe w musie avocado

- pstrąg w galarecie

- łosoś w cieście francuskim (na gorąco)

Zupy.

-  rosół domowy z makaronem

- barszcz czerwony z uszkami

- krem pieczarkowy

- krem pomidorowy

- krem brokułowy

- krem szparagowy

- chłodnik litewski

- chłodnik pomidorowy ,,gaspacho”

Dania główne.

- polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

- steki z polędwicy wołowej

- udko lub pierś z kaczki w czerwonym winie

- marynowany filet z gęsi

- jagnięcina w sosie kaparowym

- cielęcina w kurkach

- karkówka pieczona z grzybami leśnymi

- schab w sosie pieczarkowym

- cordon blue z kurczaka

- kotlet schabowy

- zraz wołowy

- strogonow

- golonki.

- marynowany udziec z indyka z warzywami chińskimi

- kaczka pieczona  z jabłkami podawana w całości

- gęś faszerowana dzikim ryżem i podrobami, podawana w całości

Do dań proponujemy.

- bukiety surówek

- bukiety warzyw gotowanych na parze

- buraczki zasmażane

- kapusta zasmażana

- kapusta czerwona

- ziemniaki, krokiety, frytki, ryż, pyzy na parze

Desery.

- puchar gorących wiśni z lodami

- puchar  lodowy z owocami

- gorący sernik lub jabłecznik z lodami

- gorący sernik z wiśniami (podawany na talerzu)

Ciasta wypiek własny.

- sernik

- jabłecznik

- ciasto wiśniowe

- ciasto makowe

- placek drożdżowy z owocami.

Zimny bufet.

- mięsa pieczone, w galarecie; schab, karkówka, galantyna z kurczaka, rostbef, pierś z indyka

- ryby w galarecie; pstrąg, szczupak, sola

- rolada z łososia w szpinaku

- szczupak faszerowany podawany w całości

- wątróbki drobiowe w musie avocado

- pasztet w cieście francuskim

- łosoś w cieście francuskim

- deska swojskich wędlin

- deska serów

Proponujemy bufet swojskiego jadła, podany   na ,,wozie drabiniastym”- kiełbasy, kaszanki, pasztety, golonki, smalec, ogórki, pieczywo, kosz owoców, kompot z owoców sezonowych.

 

 

2017  Karczma Przy Pałacu  globbers joomla template